Diari Més

Restriccions

Els bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins les 17 hores

Es recupera la presencialitat a la universitat amb el 30% d'aforament i el lleure i l'esport federat per a joves

Imatge d'una cambrera mentre neteja la taula d'un bar de Lleida.

cambrera, bar, retauració, hosteleria, restriccions, pandèmia, covid-19, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Procicatha acordateliminar les franges horàries d'obertura dels bars o restaurants, que podran obririninterrompudamentde les 07.30 fins les 17.00 hores, segons ha avançatCatalunya Ràdio. Per la nit podran seguir oferint menjar per emportar fins les 22 hores i repartir a domicili fins les 23 hores. La mesura entrarà en vigor a partir del proper dilluns, 8 de març, i servirà per donar una mica d'aire al sector que s'ha vist molt perjudicat amb les restriccions de la pandèmia. Els establiments de restauració dels centres comercials es mantindran tancats.

Laconsellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat les noves correccions que ha acordat el Procicat, les quals tindran una vigència de set dies, és a dir, fins al 15de març. Es manté el toc de queda i el confinament nocturn. Pel que fa a les reunions seguiran sent de sis persones, però podran ser amb persones de més de dues bombolles.

Entre d'altres mesures que ha explicat hi ha la recuperació de la presencialitat a les universitats amb un 30% d'aforamenti es deixa en mans de l'autonomia universitària com aplicar aquest percentatge. Les activitats extraescolars s'amplia a la gent jove fins a Batxillerat i Formació Professional.

En l'ambit de l'esport es permetrà obrir els vestidors, tot i que criden a fer-ne un ús racional. També es podrà reprendre les activitats esportives federades a partir dels 16 anys.

També es reprenen les activitats en centres cívics a l'aire lliure per a majors de 60 anys i amb màxim de 6 persones. Vergés ha insistit que es recuperen aquelles relacionades amb la salut o els tallers de memòria per evitar que continuïn perdent nivell de salut però ha afirmat que s'ha de ser molt prudent perquè es tracta d'un col·lectiu sovint de risc i que encara no està vacunat.

A més a més, es permetrà a partir de dilluns reprendre els actes culturals amb un 50% d'aforament amuseus, galeries, sales d'exposicions i biblioteques.

La consellera assegura que l'epidèmia es troba en una situació estable, però que cal ser prudents i cal reduir al màxim la interacció social, sempre que sigui possible. Alhora de demanatun esforç més a la societat.

tracking