Diari Més

Laboral

Un grup d'antics rastrejadors covid-19 demanden a Salut i a Ferroser

El contracte es va rescindir sense que Salut es comprometés a mantenir els 849 treballadors

La consellera de Salut, Alba Vergés, visita la seu central del SEM a l'Hospitalet de Llobregat, el 29 de febrer del 2020.

Ferrovial confirma la finalització del contracte i posa els seus rastrejadors a disposició de SalutACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de set treballadors que van fer de rastrejadors covid-19 fins al passat dia 31 de gener han demandant judicialment al Departament de Salut i aFerroser, la seva antiga empresa, davant la negativa de la Generalitat a assumir la subrogació dels seus llocs de treball.

El Departament de Salut va externalitzar les funcions de seguiment telefònic de les persones contagiades per covid-19 i els seus contactes al juny de l'any passat a través d'un contracte d'adjudicació atorgat a Ferrovial per uns 17 milions d'euros, que havia de finalitzar el 31 de maig de 2021.

Finalment, el contracte es va rescindir amb data 31 de gener, sense que Salut es comprometés a mantenir els llocs de treball de les 849 persones que treballaven en aquest servei, encara que sí que en va assumir unes 200.

Els demandants, amb l'assessorament del sindicatIAC-*CATACi el bufet Col·lectiuRonda, consideren que la Generalitat ha incorregut en diversos incompliments de tipus laboral a l'hora d'executar la finalització anticipada del contracte ambFerroser, filial de la multinacional Ferrovial.

L'advocat Natxo Parra, responsable de la demanda contra els acomiadaments, recorda que «existeix una jurisprudència sòlidament establerta tant per part dels tribunals nacionals com del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que especifica l'obligatorietat de seguir el procediment propi dels acomiadaments col·lectius quan la causa de les extincions contractuals és, com en aquest cas, la resolució anticipada d'un contracte».

També es queixen els rastrejadors deFerroserque la borsa de treball que va crear el Departament de Salut, anunciada el 15 de gener passat, en realitat ja s'havia obert l'octubre del 2020, i que no han tingut cap prioritat a l'hora d'accedir a les places ofertes.

Segons els seus propis càlculs i deduccions de declaracions fetes per càrrecs de Salut, només uns 200 antics rastrejadors deFerroserhan accedit a aquestes places.

tracking