Diari Més

Societat

La FECASARM impugna la nova pròrroga de les restriccions del Procicat

La patronal de l'oci nocturn diu que la seva reobertura ajudaria a reduir la violència als carrers

El propietari d'un bar recollint cadires aquest 16 d'octubre del 2020.

Fecasarm recorre al TSJC la resolució del Govern que decreta el tancament de bars i restaurantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha presentat aquest dilluns el seu dotzè recurs contenciós contra la pròrroga de les restriccions al sector, que considera «arbitràries, incoherents, desfasades, innecessàries, desproporcionades, discriminatòries, ineficaces i contraproduents». En un comunicat, la FECASARM ha dit que manté la seva «croada judicial particular» contra el Govern al·legant que la restauració legal i controlada «redueix els contagis» i avisant que el tancament fomenta «l'oci descontrolat i insegur» com el que s'ha vist aquest cap de setmana al passeig del Born de Barcelona. A més, la FECASARM creu que si pogués obrir el sector, es reduirien els aldarulls als carrers.

«Les activitats de restauració i oci nocturn legal aporten llum i seguretat a les ciutats i prevenen múltiples activitats il·legals, però això no es valora. Una ciutat apagada i sense activitat nocturna és una ciutat insegura on la il·legalitat predomina ja que els delinqüents se senten més valents i atrevits», ha afirmat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas.

Segons la FECASARM, la col·laboració entre l'oci nocturn i la policia pot solucionar «problemes de seguretat i convivència», com va passar al Passeig Marítim de Barcelona.

D'altra banda, la patronal insisteix a la Generalitat que és «urgent» promoure proves pilot en la restauració i l'oci nocturn amb noves tecnologies per garantir un 100% de seguretat als usuaris. Una de les zones que proposen que participin en aquesta prova pilot són els restaurants i locals d'oci nocturn del Passeig Marítim.

«En la nostra opinió, la Generalitat està desaprofitant l'oportunitat d'aprofitar els establiments segurs com a mur de contenció davant les conductes il·legals i insegures», avisa la FECASARM.

tracking