Diari Més

Societat

Sabater (CUP), sobre l'incendi de la furgoneta policial a les Rambles: «Posar la vida en risc és un límit»

La cap de llista de la CUP alerta que la condemna dels aldarulls «no serveix per a res» i no és la solució als problemes

Dolors Sabater.

Sabater diu a Aragonès que la candidatura de la CUP i Guanyem Catalunya «no fa travesses de partits»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista de la CUP-Guanyem, Dolors Sabater, ha mostrat aquest diumenge la seva disconformitat i ha criticat l'incendi d'una furgoneta policial a les Rambles amb un agent a dins. «Posar la vida en risc és un límit, ho faci qui ho faci», ha reconegut Sabater als micròfons de Catalunya Ràdio i de Rac1. No obstant això, la cap de llista de la CUP ha evitat condemnar explícitament els aldarulls. «Només veiem la criminalització de la protesta i això no serveix per a res», ha apuntat Sabater. «Les condemnes a la violència no valen per resoldre els problemes gravíssims que generen aquesta violència. És una simplificació hipòcrita que només tranquil·litza algunes consciències», ha afirmat la cap de llista de la CUP-Guanyem.
«Hi ha problemes gravíssims al país i el que no podem és quedar-nos amb la caricatura d'uns fets i esborrar la resta: no hi ha futur juvenil, hi ha molts problemes d'accés a l'habitatge i una vulneració diària de drets socials», ha enumerat Sabater, que ha tornat a detallar la seva proposta de canvi del model d'ordre públic. «Volem que hi hagi una moratòria de l'ús de bales de foam, que s'acabin les intervencions dels antiavalots en desnonaments i el cessament d'acusacions particulars contra moviments socials i populars», ha recordat la cap de llista de la CUP. «A més, hi ha aspectes sobre el control de males praxis policials que s'han d'activar», ha afegit Sabater.

Sense nom per presidir el Parlament

A nivell més de negociació política, la cap de llista de la CUP-Guanyem ha avançat que la formació encara no té un nom concret per presidir el Parlament. «El que sí plantegem, pensant que és una legislatura de confrontació, és que és important que siguem a la Mesa. Però encara no estem en aquest detall», ha reconegut Sabater, que ha tornat a insistir que la seva entrada al Govern dependrà de l'audàcia d'ERC i Junts. «Si entrem o no al Govern dependrà de les prioritats de programa i quina actitud de valentia política assumeixin Esquerra i Junts», ha conclòs la cap de llista de la CUP-Guanyem.

tracking