Diari Més

Política

Aznar carrega contra la sentència del procés i el tercer grau dels presos independentistes

L'expresident del govern espanyol diu que no els concediria l'indult i opina que han de «pagar els plats trencats»

L'expresident del govern espanyol José María Aznar assegut a la jornada organitzada per FAES a València.

Aznar carrega contra la sentència del procés i el tercer grau dels presos independentistesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha carregat aquest diumenge contra la sentència del procés i el tercer grau dels presos independentistes. Ho ha fet en una entrevista al programa 'Lo de Évole', on també ha afirmat que si fos el president en l'actualitat, no els concediria l'indult. «Qui trenca els plats, paga el compte», ha recordat. En aquest sentit, Aznar ha lamentat que no s'hagi respectat «la llei, l'estat de dret i les normes», afirmant que el primer pont que s'ha de cuidar a la democràcia, és la llei. «No pot ser que un cop d'estat surti gratis», ha lamentat.

Aznar ha subratllat que mai s'ha pactat «la secessió, el separatisme ni el trencament d'Espanya». Així, s'ha mostrat en contra de que els presos hagin pogut participar en la darrera campanya electoral a Catalunya. «Fer un cop d'estat i que la conclusió sigui poder estar al carrer sense conseqüències», ha reblat. Per això, ha exemplificat que no s'asseuria a parlar amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras. «És un dirigent polític que va cometre un delicte i que hauria d'estar a la presó», ha insistit.

Preguntat per la sentència del procés, Aznar s'ha mostrat convençut que s'hauria d'haver condemnat els polítics per «rebel·lió» i no pas per sedició. «Respecto totes les sentències, però aquesta és la meva interpretació», ha assegurat. Una resposta que ha lligat estretament amb la qüestió dels indults, els quals creu que s'han de valorar «individualment» en funció dels «fets acreditats» i les «responsabilitats». «Avui no indultaria als que van donar un cop d'estat», ha assenyalat, afegint que no es penedeix dels que va atorgar ell.

tracking