Diari Més

Societat

Milers de persones es manifesten a Barcelona per la llibertat de Hasel, l'amnistia i drets socials

La mobilització porta com a lema «Fins que caiguin! Res a perdre, tot a guanyar»

Imatge de la capçalera de la manifestació convocada per diversos col·lectius que ha sortit de plaça Universitat.

Milers de persones es manifesten a Barcelona per la llibertat de Hasel, l'amnistia i drets socials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones es manifesten pel centre de Barcelona convocats per diversos col·lectius, entre els quals Arran, la CUP, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Endavant i els CDR, amb reivindicacions com «l'amnistia total», l'autodeterminació, la dissolució dels antiavalots dels Mossos i «pa, sostre i treball». El lema de la pancarta és «Fins que caiguin! Res a perdre, tot a guanyar». També s'hi veuen pancartes i es fan crits per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasel. Altres motius de la convocatòria són la derogació de la «llei mordassa», la reforma laboral, la regulació dels lloguers o contra els desnonaments. La marxa a començat cap a dos quarts de set de la tarda des de plaça Universitat.

Prèviament, s'havien convocat a les cinc columnes per sortir des de la plaça de Sants, la plaça Lesseps i la Gran Via amb Marina.

Una vintena furgonetes dels Mossos d'Esquadra ja estaven abans de les sis de la tarda a les proximitats del punt d'inici de la manifestació i, una estona abans de l'inici de la marxa, agents dels Mossos han fet alguns registres a les sortides de plaça Catalunya. L'helicòpter dels Mossos segueix la marxa.

La de Barcelona no és l'única mobilització prevista per aquest dissabte a la tarda a Catalunya en un sentit similar. A Lleida, la Plataforma Llibertat Pablo Hasel ha convocat una mobilització per a les set de la tarda amb inici a la plaça Ricard Vinyes. També estan convocades mobilitzacions a municipis com Tarragona, Girona, Vic i Sabadell.

tracking