Diari Més

Societat

L'APdC reclama que es «depurin responsabilitats» en els presumptes casos d'assetjament a l'Institut del Teatre

Els professionals de la dansa demanen que el centre obri canals per tal que més víctimes i testimonis puguin denunciar

L'institut del Teatre de Barcelona.

L'Institut del Teatre de Barcelona mostra «absoluta repulsa» pels casos de presumpte assetjament i obrirà dilluns una investigació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) exigeix que es «depurin totes les responsabilitats» en els «casos d'assetjament sexual i d'abús de poder comesos» a l'Institut del Teatre. A través d'un comunicat difós aquest dissabte, l'entitat ha agraït que tant la cúpula de la direcció d'Art Dramàtic com la directora de la institució, Magda Puyo, hagin dimitit. A parer seu, aquest «gest contribueix a reparar els danys ocasionats tant a les víctimes com a la reputació del centre». Amb tot, l'APdC sosté que «no n'hi ha prou» i demana al centre que obri canals perquè més víctimes i testimonis puguin denunciar per «reparar els danys ocasionats i evitar que es puguin repetir fets similars en el futur».

L'APdC ha demanat a l'Institut del Teatre que «es doti de l'assessorament expert necessari per garantir protocols de prevenció i d'actuació eficients contra les violències al centre, així com de la formació necessària a tot el seu personal per garantir un espai educatiu i laboral segur que constitueixi un exemple de bones pràctiques».

També ha reclamat que s'informi l'alumnat i a l'equip professional sobre els protocols a seguir en situacions com aquesta i que s'obri un procés de reparació de la memòria de l'entitat, oferint canals de denúncia a exalumnes i extreballadors.

Els professionals de la dansa han explicat que els «preocupa» que s'hagin produït casos similars al Conservatori Professional, al Conservatori Superior de Dansa o a altres cercles del sector educatiu o laboral de les arts escèniques. Davant d'això, l'APdC ha posat a disposició de totes les persones que ho necessitin «un servei gratuït d'acompanyament psicològic i jurídic». A més, ha detallat que treballa per oferir «un directori de serveis públics i privats de referència» per «sol·licitar atenció i informació relacionada específicament amb assetjaments, abusos i violència de gènere».

tracking