Diari Més

Els centres penitenciaris catalans tenen 125 interns i 62 professionals positius per covid-19

El brot de Quatre Camins afecta 82 interns

Imatge de la presó de Quatre Camins.

Un pres de Quatre Camins s'enfila al sostre d'un dels edificis del complexACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre tots els centres penitenciaris de Catalunya hi ha 125 interns i 62 professionals que han donat positiu per covid-19. Des de l'inici de la pandèmia s'han donat d'alta 576 interns i 461 professionals segons les darreres dades del Departament de Justícia. El brot al Centre Penitenciari Quatre Camins afecta 80 persones del mòdul 4, una del mòdul 5 i una altra al mòdul 8. El mòdul 4, que acull 176 interns, estarà aïllat durant 14 dies, mentre que els interns dels mòduls 5, 8 i el Departament Especial de Règim Tancat (DERT) estaran confinats 10 dies. S'han fet PCR a tots els interns dels mòduls afectats. De moment, no consta cap professional contagiat per contacte amb aquests mòduls.
S'estan fent proves PCR a uns 300 funcionaris en contacte amb els mòduls. El 70% dels funcionaris estan vacunats.

Pel que fa a la ubicació dels interns positius, actualment n'hi ha 77 al mòdul 4 de Quatre Camins, 14 romanen al seu domicili, 12 a la unitat covid-19 de Brians 2, 9 a la unitat covid-19 de Puig de les Basses i 5 a la infermeria de Quatre Camins.

També n'hi ha dos al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa, dos més a la infermeria de Mas d'Enric i uns altres dos a la infermeria de Brians 1. Finalment, n'hi ha un a la Unitat Psiquiàtrica de Brians 1 i un altre al departament d'ingressos de Brians 1.

tracking