Diari Més

8-M

El Govern autoritzarà les manifestacions del 8-M si compleixen les mesures anti-covid

Sàmper i Vergés diuen que cal comptabilitzar la mobilització amb les restriccions sanitàries

La manifestació ha arribat a la plaça de la Font.

La marea lila pel 8-M omple els carrers de Tarragona@Plataforma8M

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat autoritzarà les manifestacions que es convoquin pel 8 de març, Dia de la Dona, sempre que compleixin totes les mesures de seguretat anti-covid. Tant el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, com la de Salut, Alba Vergés, han dit que cal compatibilitzar el dret de manifestació amb les restriccions sanitàries, i per això es proposaran canvis si les convocatòries no les preveuen. Vergés ha dit que després d'un any de pandèmia les mesures ja són conegudes i cal evitar les aglomeracions per no córrer riscos innecessaris.

En declaracions posteriors, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, s'ha sumat a la reivindicació del dret de manifestació. En una compareixença des de les instal·lacions de Seat a Martorell ha dit que precisament la funció del Govern és garantir que es pugui exercir el dret de llibertat d'expressió i de manifestació «amb tota la llibertat i seguretat».

Aragonès ha afegit que respectaran totes les mobilitzacions que hi hagi durant la diada sempre que es tingui en compte les recomanacions en matèria de seguretat sanitària com assegura que s'ha fet des de l'inici de la pandèmia.

tracking