Diari Més

Societat

Dimiteix també tota la direcció d'art dramàtic de l'Institut del Teatre, pels casos d'assetjament

Els responsables del centre demanen que la decisió s'interpreti com un «gest de reparació cap a l'alumnat»

L'institut del Teatre de Barcelona.

L'Institut del Teatre de Barcelona mostra «absoluta repulsa» pels casos de presumpte assetjament i obrirà dilluns una investigació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip directiu de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre ha anunciat aquest divendres que renuncia a la pròrroga del mandat. D'aquesta manera, s'inicia de manera immediata un nou procés d'eleccions a la direcció. En un comunicat, asseguren que prenen la decisió després de la dimissió de la directora general de l'Institut, Magda Puyo. «Ens sentim totalment identificats amb el seu projecte, un projecte en el que seguim creient però que, malauradament, s'ha vist interromput. Ho trobem trist i injust i, per coherència i responsabilitat, renunciem a la pròrroga», especifiquen en el text. La direcció del centre demana que la decisió s'interpreti com un «gest de reparació cap a l'alumnat», especialment cap a les víctimes.

La direcció de l'equipament considera que és la decisió que els «correspon» com a equip i reitera les seves disculpes per no haver sabut trobar les «eines necessàries» per eliminar actituds que «atempten contra els drets fonamentals de les persones». «Confiem en que tota la comunitat de l'Institut del Teatre sabrem extreure ensenyaments positius i productius del moment present per construir un futur millor», demanen.

L'equip directiu de l'Escola d'Art Dramàtic està format per la directora, Montse Vellvehí; el sotsdirector, Andreu Raich; el cap de l'especialitat d'Interpretació, Raimon Molins; el cap de l'especialitat de Direcció i Dramatúrgia, Carles Fernández; la cap de l'especialitat d'Escenografia, Bibiana Puigdefàbregas; i la secretària acadèmica, Montse Figueras.

La decisió arriba just després que la directora general de l'Institut del Teatre, Magda Puyo, hagi presentat la seva dimissió per la denúncia d'una vintena d'alumnes per casos d'assetjament sexual i abús de poder i la mateixa setmana en què s'ha apartat un dels professors, Joan Ollé.

tracking