Diari Més

Policial

Els Mossos enllesteixen el primer informe sobre la jove que va perdre un ull en les protestes proHasel

Molinero no avança si l'estudi conclou que l'impacte a l'ull va ser o no per una bala de foam

La dona ferida al ull al terra el primer dia de mobilitzacions contra l'empresonament de Pablo Hasel a Barcelona.

Una noia ferida amb una bala de foam a les protestes per Hasel perd un ullIrídia/ @angelgarciafoto

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos ja han enllestit un primer informe sobre les circumstàncies en què una jove va perdre un ull a la Via Augusta de Barcelona durant la primera nit de protestes en contra de la detenció del raper Pablo Hasél. El comissari Joan Carles Molinero, portaveu dels Mossos d'Esquadra, va avançar aquest dimecres a Betevé que aquesta setmana s'ha lliurat un primer informe dels fets al director del cos, Pere Ferrer, perquè el faci arribar a la Divisió d'Afers Interns (DAI), que és l'organisme responsable de la investigació. Molinero es va negar a avançar si segons l'estudi l'impacte a l'ull va ser o no per una bala de foam disparada per un mosso.
El comissari ha insistit que sempre que es fa ús de les bales de foam s'estudia on s'ha utilitzat, quins agents n'han fet ús i en quines circumstàncies. Molinero ha explicat que la investigació està «pràcticament finalitzada» i es remetrà durant els pròxims dies al jutge que va obrir la investigació després de rebre un informe de l'hospital on va ser atesa. L'informe de l'Hospital Clínic conclou que la ferida és producte d'un escenari de desordres públics.

Pel que fa a l'actuació dels Mossos a Gran de Gràcia, Molinero ha explicat que quan van veure les imatges en directe des del centre de comandament ja van veure «que aquella actuació no va anar prou bé o com hauriem volgut». Ha reconegut que s'hauria d'haver fet «d'una altra manera».

El comissari també ha explicat que entre els detinguts hi ha 27 persones amb antecedents previs, que van de dos a fins a 17 antecedents. «Algunes vegades per desordres públics similars, i altres per robatoris amb violència o intimidació i furts», ha detallat. També ha explicat que els agents no han aconseguit trobar interlocutors vàlids per iniciar una mediació malgrat que ha assegurat que ho han intentat.

tracking