Diari Més

Economia

Les vendes de la indústria a Catalunya cauen un 12,2% el 2020 per la pandèmia

Els ingressos del sector creixen un 1,6% al desembre i posen fi a nou mesos consecutius a la baixa

Un treballador manipulant una màquina.

treballador, indústria, màquina, empresa, atur, ERTO, EROACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vendes de la indústria a Catalunya durant l'any 2020 van ser un 12,2% inferiors a l'exercici anterior per la crisi de la covid-19. Segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la davallada a Catalunya va ser lleugerament superior respecte al conjunt de l'Estat, on la facturació de la indústria va caure un 11,7% en termes interanuals. No obstant això, els ingressos del sector a Catalunya durant el mes de desembre van créixer un 1,6% en comparació al mateix període de l'any passat, posant fi a nou mesos consecutius amb variacions negatives. A l'Estat, en canvi, els ingressos de les empreses industrials durant el mes de desembre van ser un 2,6% inferiors a l'exercici anterior.

Durant el mes de desembre, únicament cinc comunitats van aconseguir recuperar el nivell de vendes de l'any passat. A banda de Catalunya, també van tornar a créixer Extremadura (+1,2%), Galícia (+3,3%), Castella i Lleó (+3,8) i el País Valencià (+9,8%).

Pel que fa al conjunt de l'any 2020, el sector industrial va registrar caigudes de facturació a totes les comunitats. Les menys accentuades corresponen a Extremadura (-3,8%), Galícia (-5,8%) i el País Valencià (-6,7%) mentre que a l'altre extrem es troben les Balears (-21,5%), Astúries (-19,4%) i les Canàries (-17,4%).

Per sectors, el refinament de petroli va ser l'activitat que més va contribuir a la caiguda de les vendes de la indústria espanyola el 2020, amb una davallada dels ingressos del 41,6% interanual. També van influir-hi la producció de begudes (-15,8%) i la reparació i instal·lació de maquinària d'equip (-15,7%). Altres sectors com la indústria farmacèutica (+4,1%), en canvi, van aconseguir incrementar les seves vendes malgrat la pandèmia.

tracking