Diari Més

Economia

Els ingressos del sector serveis a Catalunya cauen un 15,6% l'any 2020 per la pandèmia

El nombre de treballadors es va reduir un 4,3%, sent l'hostaleria el sector més perjudicat

Una habitació d'uns apartaments turístics de Cambrils.

pernoctacions, apartaments turístics, Cambrils, Catalunya, turismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi de la covid-19 va provocar que els ingressos del sector serveis a Catalunya durant l'any 2020 caiguessin un 15,6% respecte a l'exercici anterior. Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la davallada a Catalunya va ser exactament la mateixa que al conjunt de l'Estat. Quant a l'ocupació, el nombre de treballadors en empreses del sector serveis a Catalunya es va reduir un 4,3% el 2020, sent l'hostaleria el sector més perjudicat. Al conjunt de l'Estat, l'ocupació al sector terciari també va registrar una caiguda del 4,3% durant l'últim exercici.

Pel que fa al mes de desembre, la facturació de les empreses del sector serveis a Catalunya va ser un 6,8% inferior en comparació al mateix període de l'exercici anterior. A l'Estat, en canvi, la caiguda va ser més accentuada, concretament del 8,7%. En relació amb l'ocupació, el nombre d'empleats a Catalunya durant el mes de desembre va ser un 4,7% inferior a l'exercici anterior, mentre que la davallada a l'estat espanyol va ser del 4,9%.

En el conjunt l'any 2020, les Balears i les Illes Canàries van ser les dues comunitats més afectades per la crisi de la covid-19. Pel que fa als ingressos, les empreses de serveis de les Balears van reduir les seves vendes un 37,8% en termes interanuals, mentre que a les Illes Canàries la caiguda va ser del 29,9%. Pel que fa a l'ocupació, la pandèmia ha destruït el 14,7% dels llocs de treball dins el sector serveis a les Balears, mentre que a les Illes Canàries s'han destruït el 7,5%.

Per sectors, el més afectat en termes de facturació i ocupació a tot l'Estat és l'hostaleria. Segons les dades de l'INE, hotels i restaurants han reduït un 51,4% les seves vendes el 2020, mentre que el nombre d'empleats ha caigut un 13,3% en termes interanuals. També destaquen les activitats administratives i de serveis auxiliars, amb un 30,8% menys de vendes i un 5,1% menys de treballadors. Finalment apareixen el transport i el comerç, amb caigudes de facturació del 19,5% i del 12,2%, respectivament.

tracking