Diari Més

Detectats a Catalunya dos possibles casos de variant brasilera i dos més de sud-africana

Argimon explica que la corba ha deixat de baixar en els últims dies

Una professional sanitària camina per un dels passadissos del nou espai polivalent de l'Hospital de Bellvitge

Es manté la tendència a la baixa de les hospitalitzacions i les UCI al Camp de Tarragona i l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat que s'hanseqüenciat dospossiblescasosde la variant brasilera. Alhora ha afegit que els microbiòlegs estan «convençuts»que, quan acabin la feina, podran confirmar que es tracta d'aquesta variant. Els casos s'han detectat en un grup de sispersones que formen un nucli familiar i d'amistat.A més, també s'han detectat un cas de variant sud-africana, i un segon, relacionat amb el primer que quasi segur que també és d'aquesta soca.

Argimon ha explicat que «portem 2-3 dies que la corba de contagis s'aplana. La baixada és molt lenta. No ha baixat des de dimarts de la setmana passada i això no és bona notícia». Si aquestatendència es consolida, el secretari de Salut assegura que caldràde veure el perquè.

Vacunació

Pel que fa a la vacunació, el responsable de Salut Pública afirma que la taxa d'infecció s'ha reduït un 80% enels professionals sanitaris que ja s'han posat les dues dosis de vacuna.També ha explicat que la vacunació ales residències ja ha acabat pràcticament.

La campanya de vacunaciócontinua patint entrebancs a causa del retars dels lliuraments de Moderna i AstraZeneca i perquè esrebran menys dosis de les previstes. De Moderna, en comptes d'arribar-ne 60.000 la setmana que ve, seran la meitat. I d'AstraZeneca, en lloc de 90.000 seran 60.000.

tracking