Diari Més

Reben la primera dosi de la vacuna el 39% dels farmacèutics i el 34% dels mossos

Els equips d'atenció primària organitzaran directament la vacunació de grans dependents i majors de 80 anys

Una agent dels Mossos d'Esquadra rebent uan dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

Comença la vacunació dels agents dels Mossos d'Esquadra a l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 39% dels professionals de farmàcies han rebut la primera dosi de la vacuna de la covid-19 després que la setmana passada arranqués una nova etapa del pla d'immunització, que inclou treballadors dels serveis essencials i coincidint amb l'arribada del vaccí d'AstraZeneca. Han rebut la primera dosi un 34% de mossos d'esquadra i un 74% de professionals d'institucions penitenciàries. Sobre la vacunació de les persones amb una gran dependència i els majors de 80 anys, prevista que comenci aquesta setmana, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha dit que els equips d'atenció primària (EAP) l'organitzaran. Per aquesta setmana, Salut ha rebut 36.800 dosis d'AstraZeneca i 79.560 de Pfizer; l'arribada d'unes 50.000 de Moderna s'endarrereix.
El 79% de les persones que viuen en residències han completat la vacunació de la covid-19, és a dir, han rebut la segona dosi. Aquesta cobertura s'està traduint en una davallada de casos als centres geriàtrics i ha permès flexibilitzar les mesures, dissabte passat. El 57% dels professionals que treballen en centres sanitaris han rebut també la segona dosi. Són dades que ha donat Ramentol en roda de premsa aquest dilluns.

El secretari general de Salut ha assenyalat que aquesta setmana preveuen continuar vacunant els professionals dels col·lectius essencials amb què van començar la passada, és a dir, treballadors de farmàcies, membres dels cossos de seguretat i d'emergències i funcionaris de presons. Cal recordar que la vacuna d'AstreZeneca en aquests moments es troba limitada a persones de menys de 55 anys. També tenen previst continuar amb la vacunació de professionals sanitaris i començar a administrar la dosi a sanitaris que treballen en l' exercici lliure, ha indicat.

L'altra previsió d'aquesta setmana és començar a vacunar les persones que tenen una gran dependència i que viuen al seu domicili, així com als majors de 80 anys. Ramentol ha destacat que aquesta fase és complexa ja que requereix traslladar-se al domicili, almenys en el cas de les persones amb una alta dependència.

El secretari general de Salut no ha concretat com s'organitzarà la vacunació de la covid-19 en aquests dos col·lectius, perquè, segons ha dit, seran els equips d'atenció primària (EAP) els que decidiran quina és la «millor logística» per desplegar aquesta etapa.

Ramentol ha destacat que els EAP coneixen molt bé aquestes persones. «Els censos estan en mans ja dels respectius EAP, que, un cop s'hagin organitzat, faran arribar la notificació per vacunar-se a la persona o a la seva família a través dels mitjans habituals», ha explicat.

Per desplegar la vacunació aquesta setmana, Salut compta amb 116.360 dosis, entre les 36.800 d'AstraZeneca, que van arribar a finals de la setmana passada, i les 79.560 de Pfizer, que ha rebut aquest dilluns. Les 50.000 dosis que s'esperaven de Moderna es rebran en les properes setmanes, segons la informació que van rebre a última hora, ha indicat Ramentol.

tracking