Diari Més

PP

La direcció del PP demana que no es traslladi el resultat del 14-F fora del «context» català

Montesinos recorda als barons del partit que els tres escons són responsabilitat de «tot» el partit

Alejandro Fernández, Pablo Casado i Inma Rodríguez en un acte del PP ahir a Tarragona.

Pablo Casado demana al PSC que «deixi d'enverinar» la campanyaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del PP ha volgut blindar aquest dilluns el seu líder, Pablo Casado, dels resultats electorals del 14-F, on els populars han obtingut 3 escons –un per sota el 2017- i s'han vist superats per Vox (11). Tant el secretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, com la portaveu al Congrés, Cuca Gamarra, han assegurat que les urnes no posen en qüestió el lideratge de Casado. Montesinos ha recordat als barons que en la mesura que «tot» el partit s'ha bolcat en aquesta campanya, aquest és el resultat de «tots», mentre que Gamarra ha demanat que no s'extrapoli el resultat del 14-F fora del "context" català.
Casado presideix dimarts una reunió de l'executiva nacional del PP per analitzar els resultats de les eleccions catalanes. El PP ha obtingut l'última posició dels partits amb representació parlamentària -i el seu pitjor resultat a Catalunya- mentre a Madrid brega amb Vox pel domini de la dreta i afronta nous escàndols de la mà del seu extresorer, Luís Bárcenas.

Els resultats electorals eleven les especulacions sobre el malestar dels barons. Montesinos ha volgut ser taxatiu aquest dilluns en una entrevista a TVE on ha recordat que «tot el PP s'ha compromès amb aquestes eleccions» i «tots ens hem bolcat a donar suport al nostre candidat». El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, ha atribuït els mals resultats a l'abstenció.

I la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha anat més enllà a Antena 3 per assegurar que «el que ha passat a unes eleccions autonòmiques no ha de sortir d'aquest context ni afectar la resta de comunitats autònomes, sobretot per responsabilitat» perquè «l'estabilitat dels governs autonòmics és fonamental per afrontar un moment molt difícil».

tracking