Diari Més

Empreses funeràries demanen incloure el seu personal entre els grups preferents de vacunació

Asfuncat afirma que els treballadors del sector posen «en risc la seva salut» diàriament

Pla obert d'una infermera administrant la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca a una policia a la comissaria de Campclar dels Mossos d'Esquadra.

Uns 200 efectius dels Mossos d'Esquadra reben la vacuna contra la covid-19 al Camp de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat) ha reclamat formalment al Departament de Salut incloure el seu personal entre els grups preferents de cara a la vacunació contra la covid-19. Asfuncat, que representa el 90% dels serveis funeraris, ha explicat que les baixes provocades pel coronavirus superen el 10% dels treballadors del sector i ha afirmat que és un col·lectiu de persones «que diàriament posen en risc la seva salut». Ha afegit que donen un servei essencial i que un eventual tancament per contagi d'una empresa funerària podria suposar el «bloqueig» del servei. Segons Asfuncat, amb la vacunació de 1.200 professionals es cobriria la totalitat del sector a Catalunya.

L'organització s'ha mostrat sorprès i «extraordinàriament» preocupat perquè no se'ls hagi inclòs entre els grups preferents de vacunació. Ha defensat que els professionals funeraris tenen un «inevitable» contacte físic amb persones que moren a causa de la covid-19, tant quan han de recollir cossos com en el contacte amb els seus familiars.

Asfuncat va traslladar la petició a la Conselleria el 25 de gener i ha lamentat que fins ara «la resposta ha estat negativa». L'organització té prevista una reunió amb el director de l'Agència de Salut Públic el proper dilluns i espera que les seves peticions «siguin ateses».

tracking