Diari Més

Catalunya ha frenat l'administració de vacunes durant el cap de setmana

Les persones majors de 80 anys que no viuen en residències començaran a rebre les seves dosis aquesta setmana

Va començar dimarts a la tarda a Roquetes, al Casal Hort de Cruells, cedit per l'Ajuntament.

Catalunya ha frenat l'administració de vacunes durant el cap de setmanaSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va administrar aquest diumenge només 756 vacunes, una de les xifres diàries més baixes des que va començar el procés de vacunació el 27 de desembre, la qual cosa suposa una frenada al ritme de vacunació durant el cap de setmana.

Segons les dades delDepartamentdeSalut, fins aquest diumenge s'ha administrat la pauta total de dues dosis de la vacuna anti-covid-19 a 168.015 persones, la qual cosa suposa prop del 2,2% de la població catalana, la majoria residents a geriàtrics i sanitaris.

La conselleria deSalutva tornar la setmana passada a posar més primeres dosis que segones, després de rebre dilluns passat 31.800 dosi de la nova vacuna d'AstraZeneca, 64.530 dePfizeri 15.700 de Moderna i de rebre el divendres una segona remesa d'AstraZenecad'altres 36.800 dosis, que són les que havia de rebre aquesta setmana.

En aquesta segona etapa del procés de vacunació, la Generalitat ha començat a inocular la vacuna a farmacèutics, fisioterapeutes, podòlegs i altres professionals sanitaris externs als centres sanitaris, i també a professionals d'emergències, policies i bombers, tots considerats essencials, però només als menors de 55 anys, ja que són vacunats amb les dosis d'AstraZeneca, que no està provada encara en col·lectius de majors d'aquesta edat.

Altres 240.650 catalans, un 3,1% del cens, s'han injectat la primera dosi i hauran de rebre la segona en els pròxims dies i setmanes.

SegonsSalut, ahir es van administrar únicament 412 noves primeres dosis, mentre que es van posar només 344 segones dosis.

Catalunya ha administrat fins ahir un total de 408.665 dosi de vacunes, des que va començar el procés de vacunació el passat 27 de desembre.

Les persones majors de 80 anys que no viuen en residències començaran a rebre les seves dosis aquesta setmana, segons va anunciarSalut.

El govern català té previst administrar fins a finals de març un total de 738.000 dosi, i amb elles haver vacunat a tots els residents i treballadors de geriàtrics i a tot el personal sanitari que treballa tant en la sanitat pública com en la privada.

tracking