Diari Més

Sabater (CUP) anima tothom a votar «per conquerir drets»: «Vencem la por prenent les màximes precaucions»

La candidata de la CUP fa una crida al vot «de resistència», «d'independència», «antifeixista» i «feminista» aquest 14-F

La candidata de la CUP exercint el seu dret a vot.

Sabater (CUP) anima tothom a votar «per conquerir drets»: «Vencem la por prenent les màximes precaucions»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de la CUP-UNCPG a les eleccions del Parlament d'aquest 14 de febrer, Dolors Sabater, ha animat tothom a votar tot i la pandèmia per «conquerir drets» aquest diumenge després de dipositar el seu vot a Badalona. «Vencem la por prenent les màximes precaucions. Avui no era el millor dia per fer les eleccions però no podem deixar l'oportunitat de posar el vot dins l'urna», ha dit Sabater en declaracions als mitjans a la sortida del col·legi electoral. L'exalcaldessa de Badalona ha afegit que en el context de «greu crisi climàtica, social, econòmica i democràtica» és necessari mobilitzar el «vot de resistència, el vot d'independència, l'antifeixista, i el vot per conquerir drets». «Animo a tothom a sortir a votar», ha insistit.

La candidata que encapçala la llista de la CUP-Un Nou Cicle Per Guanyar ha votat a les 12 del migdia, quan ha començat la franja horària indicada pel públic general per votar, després que ho fessin les persones de risc des de primera hora del dia. La formació anticapitalista té quatre diputats al Parlament de Catalunya –Carles Riera, Vidal Aragonès, Natàlia Sánchez i Maria Sirvent–, sis menys que als comicis de 2015, quan en va assolir 10.

Ara, la CUP es presenta a les eleccions en una aliança amb Guanyem Catalunya, Pirates, Constituents per la Ruptura, Crida Constituent, la Forja, Poble Lliure, Endavant OSAN, Arran, Lluita Internacionalista i SEPC.

El número 2 per a la llista és Carles Riera, que repeteix com a diputat. La número 3 serà l'exregidora de Barcelona i exdiputada Eulàlia Reguant. A Girona, els anticapitalistes han situat Dani Cornellà i Montserrat Vinyets; a Lleida, Pau Juvillà i Nogay Ndiaye; i a Tarragona, Laia Estrada i Edgar Fernández.

tracking