Diari Més

El PSC guanyaria les eleccions en vots, però es disputaria la victòria en escons, segons el sondeig de El Periódico

Les tres formacions estarien empatades amb un marge de 31-33 diputats

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, aquest dilluns 18 de juny de 2018

PSC, Felip VI, rei, Jocs del Mediterrani, Salvador IllaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC podria guanyar les eleccions catalanes en vots, però es disputaria la victòria en escons amb ERC i Junts per Catalunya segons el sondeig elaborat pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per El Periódico.

Les tres formacions es trobarien empatades amb un marge de 31 a 33 diputats. Els socialistes aconseguirien 22,7% dels vots, Esquerra el 20,4% i JxCat el 20%.

Segons el sondeig de El Periódico, Vox es convertiria en laquartaforça política amb un marge de 10-11 escons i 7,5% dels vots. En Comú Podem es quedaria amb 8-9 escons i el 7,3% dels vots i Ciutadans, que va guanyar les passades eleccions i que comptava amb 36 diputats, cauria i es quedaria amb 6-7 diputats.

La CUPésquedariaamb un marge de 7-8 escons i el 5,5% dels vots de la mateixa manera que el PP, que rondaria els 6-7 escons amb un 5,5% dels vots.

A la part baixa es quedaria el PDeCAT amb 2,9% dels vots i la seva entrada al Parlament perillaria,situant-seen un marge de 0-2 escons.

Segons el sondeig de El Periódico, els 9 partits tindrien possibilitats d'entrar al Parlament. L'enquesta s'ha elaborat a partir de 3.867 entrevistes efectuades del 4 al 14 de febrer, i calculen un marge d'errorde l'1,6%.

tracking