Diari Més

El Govern dóna per fet que el 14F es podran constituir totes les taules

Ho tenen «tot a punt» perquè els col·legis electorals puguin obrir demà i que siguin «espais plenament segurs», malgrat la pandèmia del coronavirus.

Una papereta pel Congrés entrant a l'urna, el 10 de novembre.

urna, eleccions, papereta, política, mesa electoralACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElGovernha donat per fet que demà es podran constituir totes les meses electorals, ja que compten amb suficients titulars i suplents, per la qual cosa ha cridat la ciutadania a exercir el seu dret al vot el 14F de manera «responsable», seguint les indicacions de seguretat i prevenció.

Així ho ha anunciat en una roda de premsa el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, que ha destacat que des delGovernho tenen «tot a punt» perquè els col·legis electorals puguin obrir demà i que siguin «espais plenament segurs», malgrat la pandèmia del coronavirus.

Solé ha precisat que, amb les dades que tenen sobre els membres de les taules que no han recorregut, estan convençuts que es podran constituir totes les taules (ahir ja ho va xifrar en el 99,9% i avui ha pujat fins al 100%), perquè hi ha una «bossa suficient» de suplents primers i segons per a «cobrir qualsevol incidència».

«Podem dir que el 100% es podran constituir, amb les dades que tenim avui», ha indicat el conseller, que ha insistit que la xifra d'al·legacions per a ser eximit que encara queden per resoldre per part de les juntes electorals «no posa en perill la constitució de les taules».

«Hi ha suficients membres que no han presentat al·legacions i que serien suficients per a constituir totes les meses electorals», ha apuntat el conseller, que ha subratllat que, més enllà de les incidències habituals, hi ha una «bossa suficient» de suplents primers i segons que no fa perillar la constitució de les taules.

El conseller ha remarcat que elGovernmanté una «fluida i constant» comunicació amb la junta electoral i ha aclarit que si fins demà els membres de les taules que han presentat al·legacions no reben resposta, s'han de presentar al col·legi electoral i exposar allí la seva situació.

Gairebé 30.000 membres titulars i suplents de les taules s'havien sotmès fins al dijous -segons l'última actualització facilitada pelGovern-al test d'antígens voluntari, i d'ells només el 0,38% han donat positiu.

Solé ha precisat que ja s'han fet el test d'antígens el 50% de titulars i primers suplents -la mitjana baixa si es comptabilitzen els segons suplents- i ha ressaltat que ahir la xifra de proves va augmentar -encara que no ha actualitzat les dades- i espera que aquest dissabte també es mantingui un ritme elevat.

A més, ha destacat que el 100% dels ajuntaments ja han transmès a la Generalitat que disposen de tot el material de protecció i seguretat, i que fins i tot en alguns casos han optat per incrementar mesures addicionals per a donar més seguretat, per la qual cosa ha garantit que demà tindran tot el material i les indicacions perquè els col·legis siguin «espais plenament segurs».

Per aquest motiu, ha cridat els ciutadans a exercir el seu dret al vot, encara que de manera «responsable» i seguint les indicacions que ha donat la Generalitat, especialment a l'hora de respectar les franges horàries: de 9.00 a 12.00 per als grups de risc, de 12.00 a 19.00 per als ciutadans que no pertanyen a cap col·lectiu de risc, i de 19.00 a 20.00 per als positius, sospitosos i contactes estrets.

També és important, segons ha insistit Solé, portar el vot preparat des de casa, anar amb màscara en tot moment, mantenir les distàncies de seguretat, respectar les cues i el recorregut preestablert -s'entrarà i sortirà per llocs diferents- i, davant qualsevol dubte, seguir les indicacions dels responsables de seguretat sanitària que hi haurà en cada col·legi electoral.

El conseller també ha recomanat que, abans d'anar a votar, es consulti l'aplicació que ha dissenyat elGovern, on es detalla al moment si hi ha molta afluència de votants.

tracking