Diari Més

Salut i Pimec faran 85.000 tests d'antígens ràpids a empreses i polígons industrials

El Departament subministrarà les proves i la patronal s'encarregarà de l'organització

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el president en funcions de PIMEC, Josep González, signant el conveni.

Salut i Pimec faran 85.000 tests d'antígens ràpids a empreses i polígons industrialsPimec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut i Pimec faran 85.000 tests d'antígens ràpids a empreses i polígons industrials d'arreu de Catalunya. Aquesta acció es farà gràcies a la signatura d'un acord entre les dues parts aquest dijous al vespre. Salut aportarà aquests 85.000 tests que entregarà al Servei Català de la Salut per facilitar el desplegament inicial de les activitats previstes al conveni. De la seva banda, Pimec realitzarà els testos als centres de treball, polígons i zones de concentració d'activitat laboral a través de les seves organitzacions sectorials i territorials. La patronal s'encarregarà de l'organització i el desenvolupament dels cribratges. Aquests es podran fer puntualment o establir una periodicitat.

Els cribratges es faran seguint les prescripcions del «Protocol per a la realització al territori de Catalunya de cribratges mitjançant tests d'antígens a empreses, polígons i zones de concentració d'activitat laboral», elaborat per Salut i presentat al Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

L'acord es va signar aquest dijous al vespre entre el secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el president en funcions de Pimec, Josep González. Ramentol l'ha valorat com «una oportunitat clau» per millorar el rastreig i la pro activitat en la cerca de nous casos de covid. Ha afegit que d'aquesta manera s'introdueix la política de cribratges a l'entorn laboral de tot Catalunya. González ha expressat el compromís «inequívoc» de les pimes amb la prevenció de propagació dels contagis.

tracking