Diari Més

La taxa de positivitat dels tests d'antígens a membres de les meses és d'un 0,55%

Salut preveu que diumenge hi hagi unes 96.000 persones en quarantena

Cribratge massiu amb testos d'antígens per a les persones que els ha tocat ser a una mesa electoral.

Comencen a fer els testos d'antígens al personal de les meses electorals per diumengeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut preveu que diumenge hi hagi unes 96.000 entre positius de covid i contactes. Sobre si han d'anar a votar , el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha dit a RAC1 que com a sanitari «únicament recomanaria que no és bo trencar les quarantenes» però s'ho hauria de «pensar una mica més» en tenir en compte que això implica vulnerar el dret a vot. Ha reconegut que l'escenari és millor del previst inicialment però ha alertat que un repunt de casos després del 14-F podria ser «pitjor» que la tercera onada, tot i que ha afegit que no hi ha estudis que demostrin una onada epidèmica després d'eleccions. A més, un de cada quatre titulars i primers suplents de mesa s'ha fet un test d'antígens i el 0,55% ha donat positiu.

Ramentol ha explicat que aquest divendres es continuarà fent proves a aquest col·lectiu i que dissabte també se'n farà si algú s'acosta als centres d'atenció primària. El fet que la taxa de positivitat sigui molt més baixa que la de la població general, que és del 5,45%, s'explica perquè són gent que, a priori, no presenta símptomes.

«Tinc 38 anys i no he vist mai unes eleccions en que es digui a 90.000 persones que no poden votar», ha afirmat en ser preguntat sobre si els infectats i el contactes no haurien d'anar a votar. La previsió és que l'ocupació a les UCI sigui de 650 llits.

tracking