Diari Més

Els mossos i policies locals del dispositiu electoral del 14-F rebran 152 euros cadascun

El Govern mobilitzarà 14.200 agents el proper diumenge

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra.

Un total de 14.200 mossos i policies locals formaran el dispositiu de seguretat del 14-FMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis extraordinaris efectuats pels membres del cos de Mossos d'Esquadra i dels cossos de policia locals amb motiu del procés electoral del diumenge vinent es retribuiran amb 152 euros per agent, segons ha aprovat el Govern aquest dimarts. El Departament d'Acció Exterior Relacions Institucionals i Transparència ha emès un informe on considera necessari aprovar la modificació de l'article 30 del Decret 148/2020, de 22 de desembre, de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2021.

Aquest sistema que s'aplicarà en el dispositiu ESCÓ 2021 proposa recuperar de nou la gratificació per agent participant i no per local electoral i va en la línia de les gratificacions actualment existents en les eleccions generals, municipals i europees.

Un total de 10.200 Mossos d'Esquadra i 4.000 policies locals conformaran el dispositiu de seguretat de cara al 14-F. Aquests estaran de forma estàtica als 2.769 col·legis des de primera hora i fins que tanquin. Els agents disposaran de mascaretes FFP2 i quirúrgiques i guants, així com equips EPI per als que cobreixen el torn de tarda pensats per a la franja de 19.00 a 20.00 hores, quan es recomana que votin els contagiats i els seus contactes. A més, tots els agents rebran unes pautes operatives per garantir una actuació homogènia i es crearà un centre de coordinació policial amb Mossos, serveis sanitaris i de protecció civil, de la policia espanyola, la Guàrdia Civil i les policies locals.

tracking