Diari Més

El Govern garanteix que els vulnerables que voten a primera hora no es quedaran a les meses si hi ha vacants

Peña López diu que hi haurà un dispositiu d'unes 100.000 persones que podrà incloure suport per moure suplents

El president d'una mesa electoral de Sant Julià de Ramis, amb l'EPI durant el simulacre.

El Govern garanteix que els vulnerables que voten a primera hora no es quedaran a les meses si hi ha vacants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha garantit aquest dissabte que els col·lectius vulnerables que voten a primera hora no es quedaran a les meses electorals si hi ha vacants i no es poden constituir. El Govern calcula que unes 100.000 persones vetllaran perquè les eleccions es puguin celebrar amb seguretat, incloent responsables dels col·legis electorals i de les administracions, Mossos i Policia Local. Pel que fa als suplents, podran cobrir altres meses si la seva s'ha format, i en algun cas hauran d'agafar el cotxe, el metro o els ajudarà alguna autoritat a moure's d'un municipi a l'altre, ha explicat Peña-López al 3/24.

«La gent que pensava votar a les 12 per si de cas. No passa res, pot anar a les 9 tranquil·lament, que ningú els posarà en una mesa», ha dit el director general per tranquil·litzar la gent gran i les persones més vulnerables.

Pel que fa als suplents, ha explicat que Mossos i Guàrdia Urbana poden fer tasques de suport puntual, però no tant de forma generalitzada, perquè han d'estar als locals electorals. «El que haurem de fer és inventar-nos alguna manera de moure aquestes persones molt ràpid perquè entre les 9 i les 10 ha d'estar tothom a lloc», ha conclòs.

tracking