Diari Més

El Diari Oficial de la Generalitat publica les noves restriccions que entren en vigor dilluns

La resolució inclou el confinament comarcal, allargar la restauració dues hores i reobrir els gimnasos al 30%

Una visita informativa a un establiment de Cambrils.

L'Ajuntament de Cambrils realitza vora 400 accions informatives en establiments sobre les restriccionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte el relaxament de les restriccions que entren en vigor dilluns, entre les quals hi ha passar del confinament municipal al comarcal, allargar la restauració una hora en els torns d'esmorzar i dinar i reobrir els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals. La resolució també contempla l'equiparació de les llibreries als equipaments culturals, de forma que podran obrir el cap de setmana, i també ho faran cada dia les de més de 400 metres quadrats. En el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial, i també podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa autoritzades pel Departament d'Educació.
La resolució del DOGC també inclou la unificació a efectes de mobilitat permesa entre l'Alt Urgell i Andorra. Segons la normativa, la comarca de l'Alt Urgell i Andorra seran considerades un únic territori a efectes de les restriccions de mobilitat a partir de dilluns, per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra.

La vigència de la nova resolució és de dues setmanes, i les altres mesures ara vigents es mantenen. Així doncs, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana. D'altra banda, es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència.

tracking