Diari Més

Educació

L'ONCE distribueix el primer LEGO en braile a 150 escoles catalanes

El kit inclou unes 250 peces amb lletres en tinta i braille en relleu, nombres del 0 al 9 i signes matemàtics i de puntuació

Un alumne amb el kit.

L'ONCE distribueix el primer LEGO en braile a 150 escoles catalanesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ONCE Catalunya està distribuint a 150 escoles catalanes el primer LEGO en braille, un joc educatiu que el seu objectiu és millorar l'aprenentatge de sistema braille de forma lúdica i inclusiva.

La distribució es va iniciar a final de gener i continuarà durant el mes de febrer per als alumnes de segon cicle d'Educació Infantil (3 a 6 anys) i cicle inicial d'Educació Primària (6 a 8 anys) dels centres que tinguin alumnes amb ceguesa, sordoceguera o discapacitat visual greu, ha informat l'ONCE.

El material rep el nom de 'braille Bricks' i ho han creat l'ONCE i la fundació LEGO, en col·laboració amb organitzacions i entitats representants del col·lectiu de persones amb discapacitat visual de diferents països.

El kit inclou unes 250 peces retolades amb lletres en tinta i braille en relleu, en les quals consta l'alfabet complet, els nombres del 0 al 9 i els signes matemàtics i de puntuació més habituals.

Les peces combinen lletres o caràcters en braille amb les seves equivalències impreses en tinta, per la qual cosa l'ONCE ha destacat que es tracta d'un recurs inclusiu, ja que podran descobrir el braile tant els alumnes amb discapacitat visual com aquells que no la tenen, mentre tots comparteixen el joc.

A més, el kit proposa 90 activitats, des de les purament manipulatives per iniciar l'aprenentatge (col·locació de les peces i foment de l'exploració manual) fins al desenvolupament de diferents competències cognitives, motores, sensorials, espacials, socials o artístiques.

L'ONCE ha concretat que els materials es distribuiran en 124 centres educatius de Barcelona, 17 de Girona, 3 de Lleida i altres 6 de Tarragona.

tracking