Diari Més

Colau creu que les restriccions són «arbitràries» i acusa el Govern de «tenir en compte motius electorals»

L'alcaldessa de Barcelona denuncia la «incompetència i incompareixença» de l'executiu català

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte sobre municipalisme.

Colau creu que les restriccions són «arbitràries» i acusa el Govern de «tenir en compte motius electorals»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que les restriccions que el Govern imposa per fer front al coronavirus són «arbitràries». En un acte electoral sobre municipalisme ha dit que «sembla que es tingui més en compte els motius electorals que altres criteris» i ha afegit que les mesures «sovint són contradictòries». Hores després que el Govern hagi anunciat una lleugera obertura en les restriccions –dues hores més per obrir la restauració, obertura de gimnasos i equiparació de llibreries a sector cultural- Colau ha denunciat que el Govern «es desentén dels efectes» que provoquen les mesures mentre «les fa i les desfà».

Colau ha acusat el Govern «d'incompetència i incompareixença» i ha dit que l'executiu no ha comptat amb els ajuntaments per gestionar la pandèmia. Segons ha apuntat, la Generalitat «hauria pogut gestionar les coses molt millor» si hagués cooperat amb els ajuntaments. «Veient la capacitat dels ajuntaments per fer més del que els tocava, ni tan sols ha estat capaç d'aprofitar això», ha carregat.

En un acte sobre municipalisme retransmès des d'un plató instal·lat a la seu dels comuns l'alcaldessa ha demanat el vot per En Comú Podem «per aconseguir un Govern que governi» i que pugui fer «polítiques diferents i innovadores».

En aquest sentit, ha demanat replicar les iniciatives que ha engegat l'ajuntament a l'altra banda de la plaça Sant Jaume, com l'impuls d'un dentista públic, polítiques per garantir el dret a l'habitatge o el disseny d'un pla de salut mental.

«Amb els recursos de la Generalitat i un Govern amb ganes de governar i atendre les necessitats bàsiques de la gent podem viure un canvi impressionant», ha promès Colau, que ha afegit que la Generalitat «va a mig gas» i «no fa tot el que podria quan és més necessària que mai».

Per la seva banda el número 2 de la candidatura per Barcelona, Joan Carles Gallego, ha defensat que els ajuntaments són «una peça fonamental» per «transformar una realitat injusta». El candidat ha assegurat que els municipis han estat «abandonats» per Govern i ha reivindicat la «cooperació» entre institucions.

A l'acte també hi han assistit l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; Laura Campos, de Montcada i Reixach; Lidia Muñoz, de Sant Feliu del Llobregat; i per videoconferència Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

tracking