Diari Més

Vuitanta residències segueixen en vermell per coronavirus a Catalunya

La xifra s'ha reduït respecte de la setmana passada i ara representen el 7,6% del total

Imatge d'arxiu d'una residència catalana durant un ofici.

Dinou residències de Tarragona estan en situació greu, set més que fa una setmanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 80 residències d'ancians, que suposen el 7,6% de les 1.044 que hi ha a Catalunya, estan avui en una situació greu de coronavirus, 32 menys que fa una setmana, amb persones infectades i classificades amb el color vermell, segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut.

152 geriàtrics més (14,7% del total), 12 més que la setmana passada, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots controlats.

La gran majoria -810 residències (77,6%)-, trenta més que fa set dies, estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per les que no tenen cap contagiat.

Fins a aquest dimarts han mort a les residències catalanes 4.495 persones per Covid -33 d'elles els últims 7 dies-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o a centres sociosanitaris.

La regió sanitària Metropolitana Nord és la que té més residències classificades en color vermell (21), les mateixes que la setmana passada, seguida del Camp de Tarragona (16) -cinc menys-, la regió Metropolitana Sud (16) -també cinc menys- i Barcelona ciutat (12), nou menys que fa una setmana.

La situació aquesta setmana de les residències geriàtriques a Catalunya és la següent: .tg {border-collapse:collapse;border-color:#aabcfe;border-spacing:0;} .tg td{background-color:#e8edff;border-color:#aabcfe;border-style:solid;border-width:1px;color:#669; font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg th{background-color:#b9c9fe;border-color:#aabcfe;border-style:solid;border-width:1px;color:#039; font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg .tg-hmp3{background-color:#D2E4FC;text-align:left;vertical-align:top} .tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

tracking