Diari Més

El contacte amb persones amb alta càrrega viral de covid augmenta al doble el risc de contagi

L'article de la iniciativa #YoMeCorono diu que la càrrega viral alta incrementa el risc de desenvolupar símptomes

Una pacient de covid-19 ingressada al servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

El contacte amb persones amb alta càrrega viral de covid augmenta al doble el risc de contagiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El contacte amb persones amb alta càrrega viral de covid-19 augmenta al doble el risc de contagi. Aquesta és una de les principals conclusions d'un estudi finançat per la iniciativa #YoMeCorono i la Generalitat que apunta que en els casos amb alta càrrega viral el percentatge de contactes contagiats augmenta del 12% al 24%. L'estudi també constata que la càrrega viral alta també incrementa del 38% al 66% el nombre de contactes que desenvolupen símptomes. L'estudi s'ha fet amb 314 pacients de covid-19 que havien estat en contacte amb un total de 753 persones entre el 17 de març i el 28 d'abril.

L'estudi assegura que com més alta és la càrrega viral dels contagiats de covid-19 més risc de transmissió hi ha entre els contactes. A més, apunta que el risc de transmissió a la llar és major que en altres llocs interiors. El text també constata que les càrregues virals altes estan associades a un major risc de desenvolupar símptomes i amb un període d'incubació més curt.

«La relació entre la càrrega viral i la infectivitat ha estat exposada en el cas d'altres virus respiratoris i el nostre estudi mostra que el mateix és cert en el cas de la covid-19», diu el document.

Per fer front a l'augment del risc de contagi quan s'està en contacte amb una persona amb alta càrrega viral, l'estudi conclou que cal reforçar el rastreig quan s'identifica un pacient amb alta càrrega viral. «Quan s'identifica un pacient amb alta càrrega viral la implementació reforçada del rastreig de contactes i de quarantenes pot ser crucial per reduir la transmissió», diu l'informe.

tracking