Diari Més

El Govern no recorrerà la sentència sobre el 14-F per no posar «impediments ni incertesa»

Es permetrà trencar el confinament municipal per votar a les persones que no estiguin al lloc on estan empadronades

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en roda de premsa telemàtica.

El Govern no recorrerà la sentència sobre el 14-F per no posar «impediments ni incertesa»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha assegurat que no està sobre la taula presentar un recurs contra la sentència del TSJC que manté les eleccions per al 14 de febrer. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que no es posarà «cap impediment ni incertesa»a la data electoral. «Les eleccions seran el 14-F», ha insistit. D'altra banda, ha explicat que es permetrà trencar el confinament municipal durant la jornada electoral per anar a votar al col·legi electoral a les persones que es trobin en un municipi diferent d'on estan empadronades. Segons Budó, es tracta de situacions que «no són molt generalitzades»i ha defensat que el dret a vot s'ha de poder garantir.

La portaveu del Govern ha explicat que els serveis jurídics estan analitzant el contingut de la sentència després que aquest dilluns el TSJC hagi fet públics els arguments per mantenir les eleccions el 14-F. Tot i que l'executiu català no hi està d'acord, no té intenció de presentar recurs. I és que a pocs dies de les eleccions no vol generar més incertesa sobre la data de les eleccions.

En aquest context, Budó ha garantit que el Govern ha treballat perquè les eleccions es puguin fer el 14 de febrer amb «totes les garanties democràtiques i totes les garanties sanitàries i d'higiene possibles». Segons la consellera, tothom podrà anar a votar sigui quina sigui la seva situació i ha recordat que la via per sol·licitar el vot per correu continua oberta fins al 5 de febrer.

Pel que fa a la jornada electoral, ha defensat que tothom pot exercir el seu dret a vot i, per tant, encara que es mantingui el confinament municipal, la consellera ha explicatque anar a votar en un col·legi electoral serà una excepció més com també ho és anar a treballar, a estudiar o al metge. Budó ha considerat que «no és una cosa molt generalitzada» que hi hagi persones que resideixin en un municipi diferent on estan empadronades i que les que es troben en aquesta «excepcionalitat» podran desplaçar-se al col·legi que els hi pertoca.

Budó ha afirmat que no li consta que hi hagi la intenció de convocar una altra reunió de la taula de partits per analitzar com s'està desenvolupant la campanya electoral en un context de pandèmia. Segons la consellera, «s'estan duent a terme els compromisos i tots els partits estan fent la campanya amb les mesures i acords presos i seguint les recomanacions». Coincidint amb l'inici de la campanya, els partits van acordar prioritzar els actes telemàtics i organitzar esdeveniments que no impliquin que els ciutadans trenquin el confinament municipal.

Preguntada per les restriccions que hi haurà a Catalunya el 14 de febrer, Budó s'ha limitat a dir que aquesta setmana s'haurà de decidir, a partir del que diguin les autoritats sanitàries, si es prorroguen totes les mesures a partir del 8 de febrer, si es pot relaxar algun tipus de mesura o si cal reforçar-ne alguna.

tracking