Diari Més

El 90% dels centres educatius que seran seu el 14-F tindran festa dilluns

Govern i ajuntaments es coordinen perquè les escoles estiguin desinfectades i ventilades per tornar a fer classe

Una urna en el moment en què un ciutadà deposita el seu vot en unes eleccions.

eleccions, vot, papereta, polítics, urnaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 90% del miler de centres educatius que el 14-F seran seu electoral han demanat el dilluns següent com a dia de lliure disposició. Això facilitarà les tasques de neteja, desinfecció i ventilació, que es podran fer durant tot el dia. En el centenar d'escoles i instituts que no faran festa, Educació i els ajuntaments han establert «un a un» els protocols per poder fer aquesta neteja abans de l'inici de la jornada lectiva. «Ho farem el dia 15 a primeríssima hora», ha explicat el director general de Centres Públics, Josep González-Cambray. La neteja serà similar a la que ja es diàriament però s'intensificarà en quant a les zones que s'hagin fet servir el 14-F. Educació i Acció Exterior han consensuat prioritzar grans espais per al seu ús.
Cambray ha explicat que des d'Educació van recomanar als centres que el 15 de febrer se l'agafessin com a dia de lliure disposició. El 90% ha respost a aquesta recomanació i això permetrà que es pugui fer la neteja al llarg del dia.

El director general ha afegit però que en el centenar de centres on el 15 de febrer hi haurà activitat lectiva també està garantida la neteja, ja que s'ha treballat coordinadament amb els ajuntaments i amb els instituts, que tenen autonomia en aquest sentit. «Els centres podran obrir amb absoluta normalitat», ha manifestat.

Educació i Acció Exterior han «ajustat» els espais que es faran servir durant les votacions. En aquest sentit, s'han establert unes pautes per prioritzar els espais més amplis possible, per tal de poder garantir la distància entre els electors.

tracking