Diari Més

Catalunya desprograma el 25% de les operacions quirúrgiques no urgents per la covid-19

Aquest dilluns ha entrat en funcionament d'un nou annex de l'Hospital Germans Trias i PujolAquest dilluns ha entrat en funcionament el nou annex de l'Hospital Germans Trias i Pujol

Pla general de llits al nou espai annex a l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Catalunya desprograma el 25% de les operacions quirúrgiques no urgents per la covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals catalans handesprogramat aproximadament un 25% de les operacions quirúrgiques no urgents a causa de l'impacte de la tercera onada de la covid-19.

Així ho ha afirmat el director mèdic de l'HospitalGermansTrias i Pujol (Badalona), Josep MariaMòdol, en una entrevista a TVE Catalunya, en la qual ha explicat la posada en marxa del nou annex a aquest centre que ha entrat aquest dilluns en marxa, amb una planta que té una capacitat màxima de 40 llits.

Quan estigui finalitzat l'annex íntegrament, tindrà un centenar de llits, que precisaran del treball d'uns 500 professionals sanitaris que, de moment, no s'han contractat.

Mòdolha reconegut que «el factor limitant» del nou hospital annex és el personal sanitari, si bé les instal·lacions suposen «un salt qualitatiu» per als pacients i els sanitaris.

Aquest centre és el segon dels cinc previstos que entren en funcionament aquest primer trimestre de l'any, després de l'annex a l'Hospital deBellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), que porta una setmana en marxa.

Segons dades facilitades perMòdol, per poder fer front a la tercera onada de lacovidals hospitals catalans s'hadesprogramat una mitjana del 25% d'intervencions quirúrgiques no urgents, per poder atendre els pacients malalts de coronavirus.

AlGermansTrias i Pujol, conegut popularment com a CaRuti, estan ingressats actualment uns 200 malalts decovid, dels quals 53 estan a UCI i 29 en unitats de semicrítics, segons dades del doctorMòdol.

tracking