Diari Més

Les residències denuncien «l'absència» de mesures de millora als programes electorals

El sector demana un «posicionament clar» a les formacions, així com una «explicació» de com implementaran les propostes

Imatge d'arxiu d'una concentració del col·lectiu Residències 5+1 a Barcelona.

Les residències denuncien «l'absència» de mesures de millora als programes electoralsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora Residències 5+1 ha denunciat «l'absència» de mesures de millora als programes electorals dels partits de cara al 14-F. Ho ha explicat a través d'un comunicat, on demana a les formacions un «posicionament clar» i una «explicació» de com pensen implementar les propostes. «La pandèmia ha tret a la llum la situació límit de les residències amb mancances endèmiques que, fins ara, cap Govern ha tingut la voluntat de resoldre», ha assegurat. En aquest sentit, la coordinadora proposa una sèrie de mesures com per exemple, «aïllar els residents positius fora de les residències». També vol «revisar les visites i sortides dels residents» i no cobrir «les places vacants» fins que en tots els centres les habitacions siguin individuals.

El document suggereix altres propostes que no estan directament relacionades amb la pandèmia del coronavirus, com és la modificació de la Cartera de Serveis de 2010, d'aplicació a les residències de gent gran i usuaris amb diversitat funcional. Així creu que s'ha de modificar la ràtio de personal gericultor, disposar de servei mèdic i d'infermeria 24 hores al dia i ampliar les hores establertes per a la resta de personal tècnic.

La coordinadora també considera que s'ha de dotar a les residències d'un equipament mínim indispensable i suspendre els Equips d'Atenció Residencial (EAR) a càrrec de MUTUAM i altres empreses. A més, veu necessari revertir la privatització de la gestió de les residències de gent gran i persones amb diversitat funcional.

Més controls de la qualitat dels serveis o el manteniment adequat de les infraestructures, són altres peticions que s'han incorporat al comunicat. Per tot això, demana «claredat» als partits polítics. «Fins ara la gent gran i les persones amb diversitat funcional han estat invisibles per la societat, una absència que també hem vist als programes electorals», ha conclòs.

tracking