Diari Més

El TSJC manté les eleccions del Parlament per al 14-F

La resolució es coneixerà la setmana vinent.

Un cartell indicatiu i d'un elector votant en un dels col·legis electorals de la ciutat de Tarragona.

vots, eleccions, mesa electoral, Tarragona, votant, urna,ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat el decret del Govern que ajornava les eleccions al Parlament fins el 30 de maig, i, en conseqüència, manté la convocatòria inicial pel 14 de febrer. Després de la presentació de vuit recursos en contra, els magistrats s'han reunit aquest divendres al migdia amb caràcter d'urgència per deliberar. Per majoria, i en menys de dues hores, han pres la decisió, l'argumentació de la qual es coneixerà dilluns que ve.

El tribunal farà expressa menció a la bona fe processal de les parts donat que, la seva agilitat en la presentació d'escrits, ha permès arribar a una resolució en la major brevetat de temps. La sentència, que es notificarà el proper dilluns, es pot recórrer davant la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem. Aquest recurs, en cas d'interposar-se, no suspendria l'execució de la decisió del TSJC. És a dir, no afectaria al manteniment de la convocatòria electoral per al 14 de febrer.

El TSJC ja havia anul·lat cautelarment el decret del Govern del 15 de gener que ajornava els comicis fins el 30 de maig. La fiscalia s'havia mostrat favorable a l'anul·lació de l'ajornament i a mantenir el 14-F com a data electoral. Tant els particulars i partits minoritaris recorrents, com el ministeri públic i la fiscalia consideren que la pandèmia actual no pot ser excusa per desconvocar les eleccions, ja que la situació ja era previsible el 21 de desembre, quan es van convocar els comicis. De fet, consideren que ni la llei electoral ni l'Estatut ho permeten, i consideren que el Govern ha d'aplicar les mesures higièniques pertinents per garantir la seguretat del vot.
tracking