Diari Més

Seguretat

Trànsit inicia una campanya preventiva de control del transport escolar

Es verificaran les condicions dels vehicles i del servei com els sistemes de seguretat o els de retenció infantil

El Consell Comarcal transporta cada dia més d'un miler d'alumnes d'Infantil i Primària.

Més de 170 alumnes de Batxillerat del Baix Penedès en perill de quedar-se sense transport escolarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trànsit ha posat en marxa a Catalunya, des d'aquest dilluns i fins diumenge que ve, una campanya preventiva de controls en el transport escolar i de menors, sobretot, per verificar les condicions dels vehicles i del servei com els sistemes de seguretat o els de retenció infantil.

En la campanya participen conjuntament el Servei Català de Trànsit, els Mossos d'Esquadra, les policies locals i vigilants municipals, i es durà a terme tant en les zones urbanes com interurbanes.

Segons informa aquest dilluns el Servei Català de Trànsit, els agents vigilaran sobretot les condicions administratives del transport escolar i de menors, les condicions del vehicle i del servei.

Així, entre altres coses, es controlaran aspectes com l'autorització administrativa específica per realitzar aquest servei, l'ús dels sistemes de seguretat passiva com el cinturó de seguretat, el compliment de les parades o els itineraris fixats.

Trànsit recorda que en el cas d'un menor sense cap element de retenció es multiplica per cinc les possibilitats de sofrir lesions mortals en un accident.

A més, recalca elSCT, en un 10% dels accidents amb víctimes en els últims deu anys s'han vist implicats menors de catorze anys.

En l'última campanya de control del transport escolar, al novembre de 2020, van ser sancionats 24 vehicles dels 312 controlats, en la seva majoria per les condicions del vehicle o per incompliment de les condicions administratives.

En 2020, un menor de 14 anys va morir atropellat en zona urbana, mentre que en la interurbana no es va registrar cap víctima mortal.

tracking