Diari Més

Economia

La Generalitat destinarà 618 milions d'euros a ajudes a treballadors en ERTO, autònoms i pimes

Entre d'altres, les empreses amb menys de 50 treballadors rebran 2.000 euros per cada operari que estigui en ERTO

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

vicepresident del Govern, Pere AragonèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dilluns noves ajudes, que aniran destinades a treballadors que estiguin en situació d'Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO), a autònoms i a pimes. Ho ha anunciat el vicepresident en funcions, un Pere Aragonès que ha remarcat que «són ajudes que van encaminades a poder donar un cop de mà als sectors que estan sent més castigats per les restriccions».

En total, Aragonès va detallar que es destinaran 618 milions d'euros en el marc d'un pla d'ajuts de cara al primer trimestre d'aquest any 2021. Aragonès ha apuntat que, entre d'altres, «els treballadors que estan en ERTO i amb salaris més baixos rebran una ajuda mensual de 200 euros complementaris en aquest primer trimestre».

Pel que fa a aquest ajut, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va explicar que «tenim l'obligació de mirar al futur, i en aquest sentit és clau el paper de la formació i la requalificació dels treballadors i les treballadores. És un win-win que ens permet millorar la motxilla dels treballadors per oferir-los oportunitats laborals, però també millorar la productivitat del teixit productiu».

A banda, «les empreses de menys de 50 treballadors rebran un suport de 2.000 euros per cada treballador en ERTO, amb la voluntat que continuïn treballant i que no perdin el seu lloc de feina», va continuar el vicepresident en funcions. Han de ser empreses que facturin menys de 10 milions d'euros l'any i el màxim de l'ajuda serà de 30.000 euros per empresa.

Aragonès, a més, va exigir que «l'Estat posi 2.000 euros més, com a mínim, per a cadascun d'aquests treballadors». Totes aquestes persones en estat d'ERTO també podran rebre cursos de formació que seran gratuïts per a ells, però que tenen un cost de 25 milions d'euros pel Govern.

Un altre dels punters d'aquesta línia d'ajuts serà que els «autònoms podran accedir a una prestació de 2.000 euros, com va succeir en el mes de desembre», tal com va detallar un Pere Aragonès que va recordar «el mal moment que estan passant totes aquestes persones».

«Uns mesos difícils»

«Ara, afrontem uns mesos difícils i és el moment de concentrar tots els esforços i posar tota la carn a la graella per tal de salvar l'economía d'aquest país», va continuar, tot recordant que aquestes ajudes provenen «d'un esforç extraordinari a través del Pressupost de la Generalitat». L'ajut està dirigit a persones treballadores autònomes individuals o amb fins a cinc treballadors contractats, amb una base imposable de l'IRPF l'any 2019 igual o inferior a 35.000 euros a l'any, i amb un rendiment net l'any 2020 igual o inferior a 17.500 euros. Són els mateixos requisits que a les dues convocatòries anteriors i hi podran accedir aquelles persones que ja el van rebre i aquelles que potser llavors no complien amb els requisits però ara sí. A banda del pla presentat aquest dilluns, des de l'inici de la pandèmia el Govern de la Generalitat ja ha injectat 877 milions d'euros a l'economia a través d'ajudes directes a empreses i actors socials que han patit directament les conseqüències de la crisi econòmica.

tracking