Diari Més

Successos

Els Mossos d'Esquadra investiguen el maltractament d'una gossa a Olot

En un vídeo difós a través de les xarxes socials, es veu un home llançant l'animal a l'aire i colpejant-lo

Un instant de vídeo fi

Els Mossos d'Esquadra investiguen el maltractament d'una gossa a OlotPACMA Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per un cas de maltractament d'una gossa a Olot. Els fets es van gravar en un vídeo que ha corregut per les xarxes socials i que han difós diverses organitzacions animalistes com PACMA, Lex Ànima o AnimaNaturalis. En ell, s'hi veu un home al pati d'una casa traient l'animal d'una caseta, llençant-lo a l'aire i ventant-li cops de peu. Des d'AnimaNaturalis han assegurat en una piulada que estaven treballant en la denúncia del cas perquè l'agressor rebi «la pena més alta» i que no permetrien el maltractament de l'animal, de nom Laska. El propietari n'havia denunciat la desaparició però la protectora va trobar l'animal i li va tornar poc abans que es fessin públiques les imatges.

El cas que ara s'està investigant va començar amb la desaparició de la gossa. Segons explica l'Associació Protectora d'Animals de la Garrotxa Terra Viva, el seu propietari va penjar cartells amb el seu telèfon assegurant que li havien robat l'animal al barri de Sant Roc d'Olot. Poc després, l'animal va aparèixer i la protectora el va tornar al seu propietari. El que no sabien, però, era que el desenllaç de la història seria diferent del que esperaven. Així ho expliquen en un escrit que han penjat al Facebook. «Aquest matí s'ha retornat la gossa sense tenir absolutament cap coneixement dels maltractaments que patia», asseguren.

«Si ho haguéssim sabut, legalment l'hauríem d'haver retornat, però ho hauríem lluitat i hi hauríem posat resistència», afegeixen. En aquest sentit, diuen que es van assabentar dels fets per la publicació del vídeo i que els han posat en coneixement del Consell Comarcal i els Mossos d'Esquadra.

«Estem consternats i ens sentim impotents de no poder fer més. És una vergonya que aquests fets segueixin passat i que els animals estiguin tant desprotegits», insisteixen.

tracking