Diari Més

Política

Solé seguirà com a conseller i preveu «defensar-se» de la seva condemna

En els pròxims dies estudiaran el detall de la sentència i «molt probablement» presentaran recurs

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, en roda de premsa al Parlament

Solé seguirà com a conseller i preveu «defensar-se» de la seva condemnaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha anunciat aquest dijous que no pensa deixar ara perara el seu càrrec, sinó que preveu «defensar-se» de la condemna a un any d'inhabilitació.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a un any d'inhabilitació i a una multa de 16.800 euros a Solé per un delicte de desobediència greu en facilitar el referèndum del 1-O a Agramunt (Lleida) quan era alcalde d'aquest municipi.

«No renunciarem a cap de les vies per defensar-nos davant una sentència injusta i seguirem al capdavant de les nostres responsabilitats, perquè el país té necessitats urgents», ha assegurat en una declaració institucional des del Palau de la Generalitat, acompanyat de la resta de membres delGovern.

Fonts de la Generalitat consultades per Efe han apuntat que en els pròxims dies estudiaran el detall de la sentència i «molt probablement» presentaran recurs.

Segons Solé, aquesta sentència també va dirigida a «centenars d'alcaldes i alcaldesses que van estar al costat de la ciutadania durant el 1-O i als més de dos milions de persones que van votar».

tracking