Diari Més

Societat

Alerten d'una nova estafa que demana pagar serveis de desinfecció que no s'acaben realitzant

Se suma a una altra on ofereixen vacunes a canvi de diners

El cos policial adverteix d'un frau que es pot donar quan es rep una trucada internacional

Mossos alerta d'una nova estafa telefònicaMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha alertat d'una nova tipologia d'estafa a través de la qual es demana pagar un servei de neteja i desinfecció que no s'acaba realitzant.

Molinero ha explicat que aquesta tipologia se suma a dues més: una que ofereix vacunes contra la covid a canvi de diners i una segona que promet material de protecció que no s'acaba subministrant. Aquestes tres tipologies van acumular 121 denúncies el desembre del 2020 i ja en van 37 aquest gener, de les quals 11 sobre el lliurament de vacunes.

Les trucades oferint aquests serveis es fan principalment des de telèfons situats a Mèxic i els Estats Units. Els Mossos d'Esquadra estan investigant els tres àmbits i han insistit en la necessitat d'alertar les autoritats si reben alguna d'aquestes propostes, així com de no fer cap pagament ni donar dades bancàries. A més, el cos policial ha posat en marxa juntament amb el servei de teleassistència de Barcelona una campanya divulgativa i informativa de prevenció contra les estafes.

Analitzant l'increment de desobediències

Molinero ha reconegut que durant el 2020 el delicte d'atemptats a l'autoritat va augmentar un 10% i el de resistència i desobediència de manera més «destacada». Davant d'això, ha explicat que s'està «acabant de mirar al detall» si hi ha alguna explicació relacionada amb les mesures restrictives per la covid.

El comissari ha reconegut «certa crispació i cansament» però també ha apuntat que no tots els actes de resistència del 2020 estan relacionats amb la pandèmia. Per exemple, ha dit que els incidents de Pallejà del cap de setmana passat no estaven relacionats amb aquest tema. Sobre això, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha destacat que l'endemà dels fets hi van haver pares que van portar voluntàriament els seus fills a la comissaria perquè declaressin.

tracking