Diari Més

Un 2% de catalans ja ha rebut primera dosi de vacuna i 394, la segona

La immunitat total als vacunats es calcula que arribarà quan portin una setmana inoculats amb les dues dosis

Antonia Sedó ha estat la primera en rebre la segona dosi a la residència Natzaret de Móra d'Ebre.

Un 2% de catalans ja ha rebut primera dosi de vacuna i 394, la segonaSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 155.037 professionals sanitaris, residents i treballadors de geriàtrics ja han rebut la primera dosi de la vacunaanticovida Catalunya, 10.236 d'ells ahir, amb el que el 2% del total de la població catalana ja s'ha inoculat la primera infiltració, mentre que només 394 l'han completat amb la segona.

Les 155.037 dosis injectades fins ara suposen un 75% de les que Catalunya ha rebut fins aquesta setmana: un total 200.400 del laboratoriPfizeri 5.800 de Moderna, després de l'arribada ahir d'una nova remesa de 24.800 vacunes dePzifer, la meitat de les quals estava previst, la qual cosa obligarà a alentir el procés de vacunació aquesta setmana.

El divendres va finalitzar la infiltració de la primera dosi a gairebé tots els residents i treballadors de tots els geriàtrics catalans, a excepció dels quals estan en situació vermella amb molts contagiats, on no es podrà inocular fins que deixin de tenir casos positius.

El govern català té previst posar fins a finals de març un total de 738.000 dosis i amb elles vacunar a tots els residents i treballadors de geriàtrics i a tot el personal sanitari que treballa tant en la sanitat pública com en la privada.

La immunitat total als vacunats es calcula que arribarà quan portin una setmana inoculats amb la segona dosi, és a dir, diumenge que ve ja hi haurà els primers catalans immunitzats artificialment contra la malaltia.

tracking