Diari Més

Política

Vox estudia recórrer l'ajornament electoral a Catalunya si existeix la via legal

Abascal ha assenyalat que la decisió d'ajornar les eleccions a Catalunya és «política»

Santiago Abascal (Vox) intervenint durant el debat de la moció de censura.

moció de censura de Vox, Santiago AbascalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Vox, SantiagoAbascal, ha anunciat aquest divendres que la seva formació estudia recórrer l'ajornament de les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer: «si trobéssim un buit legal per a recórrer sens dubte hofaríem».

En declaracions a la premsa a Barcelona,Abascalha assenyalat que la decisió d'ajornar les eleccions a Catalunya és «política» i que la critiquen políticament «de la manera més severa possible».

La taula de partits catalans ha acordat aquest divendres, a proposta del Govern i sense unanimitat per la posició contrària del PSC, ajornar les eleccions convocades per al 14 de febrer i posposar-les al 30 de maig, donada l'evolució de les dades epidemiològiques a Catalunya.

«Si legalment poguéssim fer-ho, ho faríem. Però tenim dubtes que la decisió no sigui legal», ha assenyalatAbascal.

Per part seva, el candidat de la formació d'extrema dreta a la presidència de la Generalitat,IgnacioGarriga, ha mostrat el seu rebuig a l'ajornament electoral perquè «en cap cas hi ha raons sanitàries»: «El que els mou de veritat són motius polítics, són aquestes enquestes que donen dades negatives».

Garriga ha enlletgit al Govern que hagi estat incapaç de plantejar un pla de contingència sanitari per garantir la salut dels catalans i alhora el seu dret a votar el pròxim 14 de febrer.

tracking