Diari Més

Catalunya fa «poques» seqüenciacions de la soca britànica del coronavirus

Segons Argimon, la nova variant no està creixent «exponencialment»

Una sanitària realitza una prova d'antígens en un CAP.

Catalunya fa «poques» seqüenciacions de la soca britànica del coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep MariaArgimon, ha assegurat que Catalunya està realitzant «poques» seqüenciacions de la variant britànica del coronavirus, unes 150 setmanals que realitza l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Ho ha explicat en roda de premsa, en la qual ha assegurat que, de moment, la soca britànica del virus no està creixent «exponencialment», per la qual cosa, encara que s'han fet algunes seqüenciacions completes, són «poca quantitat», sobretot en comparació amb Anglaterra, el país que més les ha fet.

També ha assenyalat que aquesta tarda se celebrarà una reunió entre els grans hospitals catalans per començar a establir les bases d'un protocol comú de seqüenciacions completes sobre aquesta nova variant britànica, amb el doble objectiu d'augmentar el número de les que es fan i de «refinar» els criteris conjunts.

A més, l'Institut Català de la Salut (ICS)ja està preparat, ha dit, per poder adquirir a la primavera una plataforma de seqüenciació amb els fons europeus FEDER que ajudarà en aquesta tasca.

tracking