Diari Més

Illa seguirà de ministre fins començar la campanya si s'ajornen els comicis

El candidat del PSC diu que és la taula de partits qui ha de decidir si es mantenen les eleccions o s'ajornen

Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC.

Illa: «Estic preparat per presidir Catalunya»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, SalvadorIlla, ha afirmat aquest dimarts que, en cas que s'ajornin les eleccions catalanes previstes el 14 de febrer degut a la pandèmia, es mantindrà en el càrrec fins que comenci la campanya, després d'assegurar que està «centrat al 101 per cent» en la lluita contra el virus.

Illano s'ha pronunciat sobre si seria convenient o no posposar els comicis, en assegurar que és un assumpte que ha d'acordar-se per consens entre elGoverni els partits.

«Sóc ministre a jornada completa i estic al 101 per cent centrat en la lluita contra el virus. És el que estic fent i el que continuaré fent mentre exerceixi les funcions de ministre de Sanitat. Les deixaré d'exercir quan comenci la campanya a Catalunya», ha comentatIllaen la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Preguntat per si la seva continuïtat al Govern el beneficiaria respecte a altres candidats per tenir una major visibilitat,Illaha insistit que només està preocupat a fer la seva tasca i combatre el virus: «No sé si això genera o no genera algun tipus d'avantatge. M'és igual». «Estic centrat en fer el meu treball en unes setmanes que còmodes no són», ha afegit el candidat del PSC.

Al seu judici, les pròximes setmanes seran «complicades i difícils», per la qual cosa ha insistit que la seva prioritat és centrar-se en aconseguir «la velocitat de creuer del pla de vacunació» perquè hi hagi més persones immunitzades que contagiades.

Sobre si seria oportú un ajornament de la cita electoral,Illas'ha limitat a dir que «hi ha un espai de decisió» entre el Govern i els partits catalans i que el desitjable és que fos adoptada de forma consensuada.

«No introduiré cap matís. És a ells als qui els correspon prendre la decisió», ha afegit el ministre davant el debat generat entorn de la data.

La consellera de la Presidència, MeritxellBudó, ha assenyalat avui que és alGoverna qui li correspondrà prendre la «decisió final» de postergar o no la convocatòria de les urnes, encara que amb l'ànim de segellar un pacte amb les formacions polítiques.

tracking