Diari Més

Policial

Els Mossos d'Esquadra imposen 2.500 denúncies en quatre dies de noves restriccions

Unes 800 actes han estat per trencament del confinament municipal i unes 480 per incompliment del toc de queda

Un dels controls a la T-11 a Tarragona.

Desplegament dels Mossos d'Esquadra per controlar el compliment de les noves restriccionsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han aixecat unes 2.500 actes per incompliment de les mesures en els darrers quatre dies. El comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que d'aquestes unes 800 actes han estat per trencament del confinament municipal i unes 480 són per incompliment del toc de queda. Aquesta darrera nit de diumenge a dilluns s'han aixecat 56 actes per incomplir el toc de queda.

En vista de les dades, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha celebrat el compliment «generalitzat» i ha demanat a la ciutadania «seguir en la mateixa línia» en la segona fase dels 10 dies de vigència de les restriccions.

Tant Alba Vergés com Mendioroz han apuntat que encara és aviat per decidir si caldrà prorrogar les restriccions o no més enllà del dia 17 i s'han emplaçat a continuar avaluant l'evolució de les dades. Vergés ha assegurat que no s'ha descartat res, preguntada per un possible confinament total.

Pel que fa a la mobilitat, Sàmper ha apuntat que el divendres es va detectar un increment «important» respecte a la setmana anterior, encara que ha recordat que la comparació és amb l'1 de gener, dia festiu. El dissabte i diumenge sí que ha disminuït la mobilitat en comparació amb el període anterior, amb una baixada probablement deguda al temporal Filomena.

En relació al desplegament de Mossos per garantir el compliment de les mesures, Molinero ha explicat que un cop acabat el temporal -que va exigir un dispositiu especial del cos policial- ara es tornarà a incrementar els controls i es reprendrà el dispositiu per garantir el confinament municipal i el toc de queda.

tracking