Diari Més

Seguretat

Trànsit posa en marxa una nova campanya per controlar l'ús del cinturó

No utilitzar aquests sistemes de seguretat implica una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet

El cinturó és bàsic per salvar vides en cas d'un sinistre.

Trànsit posa en marxa una nova campanya per controlar l'ús del cinturóPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa una nova campanya al costat dels Mossos d'Esquadra i policies locals per controlar l'ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil.

Els elements de seguretat passiva com el cinturó i el casc són bàsics per salvar vides en cas d'un sinistre, segons el SCT, de manera que és «primordial» donar continuïtat a aquestes campanyes intensives per conscienciar els conductors dels riscos de no portar-ne. A més, des de Trànsit han recordat la necessitat de lligar-se el cinturó en tots els vehicles, fins i tot en els autocars.

Aquesta campanya, la primera de Trànsit al 2021, comença aquest dilluns, 11 de gener, fins al diumenge 17, menys a les Terres de l'Ebre, Ponent i Tarragona, que començarà demà pel temporal de neu.

En les dues campanyes de l'any passat de controls intensius de l'ús de dispositius de seguretat passiva, els Mossos i les policies locals van imposar 2.978 denúncies, de les quals un 89,5% eren per no portar el cinturó de seguretat.

No utilitzar aquests sistemes de seguretat o no portar-los adequadament implica una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir.

tracking