Diari Més

Catalunya ha posat un 57% de les vacunes disponibles, 4.575 ahir diumenge

Salut ahir va tenir problemes per a fer arribar les vacunes a les localitats on havia nevat més

Una infermera de l'Hospital Clinic de Barcelona administra la vacuna Pfizer BioNTech a un sanitari aquest diumenge.

Catalunya ha posat un 57% de les vacunes disponibles, 4.575 ahir diumengeEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips de vacunació van injectar ahir a Catalunya un total de 4.575 dosi de la vacuna dePfizer-BioNTecha personal sanitari, treballadors i interns de residències de majors i funcionaris de presons i centres de justícia juvenil, amb el qual des del passat 27 de desembre ja s'ha inoculat la primera dosi a 68.306 persones.

Aquesta xifra de vacunats amb la primera dosi suposa un 57% de les 120.000 dosis de què disposa el Departament de Salut de la Generalitat, que avui té previst rebre altres 60.000 dosis, com cada dilluns.

El govern català ha promès aconseguir una velocitat de creuer que permeti inocular més de 738.000 dosi en dotze setmanes.

La xifra de 4.575 dosis injectades ahir suposen menys de les 8.000 de mitjana que necessita per aconseguir aquest propòsit, però Salut va informar que ahir va tenir problemes per a fer arribar les vacunes a les localitats on havia nevat més, ja que moltes carreteres van quedar impracticables.

Salut també espera augmentar encara més el ritme de vacunació quan arribi la nova vacuna de Moderna, que precisa de menys condicionants frigorífics per a la seva conservació i distribució.

A partir del 17 de gener es començaran a posar les segones dosis de la vacuna als primers que la van rebre i serà al cap d'una setmana quan, segons els científics, la vacuna serà plenament eficaç per prevenir la covid-19.

tracking