Diari Més

Meteorologia

La Generalitat avisa: «El consell d'avui és no sortir de casa»

Interior alerta que les nevades continuaran «en qualsevol moment» i es poden allargar fins dilluns

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

La Generalitat avisa: «El consell d'avui és no sortir de casa»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la prudència i a evitar desplaçaments aquest cap de setmana arran del temporal Filomena, que està deixant neu a bona part de Catalunya. «Si el consell d'ahir era no sortir de casa, el consell d'avui és no sortir de casa», ha resumit. Ha alertat que l'episodi de nevades «es pot complicar» amb l'arribada de forts vents. Sàmper ha comparegut al costat del director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara; de la subdirectora del Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca, i del comissari dels Mossos d'Esquadra Joan Carles Molinero.

Malgrat l'episodi que va començar ahir divendres, Sàmper ha remarcat que no hi ha hagut incidents «importants» però ha insistit que l'arribada de vents provocarà una «combinació perillosa» per la neu acumulada especialment en arbres, on pot provocar el trencament de branques. L'única incidència pel que fa al subministrament elèctric, ha afegit, ha tingut lloc a Gironella (Berguedà), però ja ha estat resolta.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha subratllat que s'ha registrat «molt poca mobilitat» per part dels ciutadans i ha agraït que hagin complert amb les recomanacions d'evitar els desplaçaments.

Vilaclara ha detallat que les nevades podrien allargar-se fins dilluns i caure «en qualsevol moment». Tot i que ha indicat que a la Catalunya central tindran una afectació menor de la prevista i la cota de neu s'enfilarà fins als 600 metres, ha subratllat la incidència que tenen i tindran a les comarques gironines i al sud del país. De fet, a les Terres de l'Ebre és on fins ara s'han registrat els gruixos més considerables, d'uns 30 centímetres, a Arnes i a Horta de Sant Joan. A la resta del territori les precipitacions tindran «forma de ruixats».

De cara a l'evolució del temporal en les properes hores, el director del Servei Meteorològic de Catalunya ha pronosticat que es consolidarà a la zona sud, concretament a l'interior de la demarcació de Tarragona i sud de Ponent, on la cota de neu es mantindrà baixa, al voltant dels 200 metres.

Segons Vilaclara, amb el pas de les hores per precipitacions deixaran de ser uniformes i extenses i els ruixats de pluja o neu seran d'una «certa intensitat» i amb gruixos «importants». De fet, ha avançat que a l'interior de la demarcació de Tarragona, el sud de Ponent i al Massís dels Ports es pot arribar fins a mig metre de neu.

tracking