Diari Més

Educació

Aragonès, taxatiu: «Les escoles seran el darrer servei públic a tancar

El vicepresident reivindica l'educació com a «dret fonamental que cal preservar sempre»

El vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès.

Aragonès demana al Govern de l'Estat dictar l'obligatorietat del teletreballEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat el retorn a les escoles a partir de dilluns. «Les escoles han de ser un bé a preservar i ser el darrer servei públic a tancar», ha reclamat en una roda de premsa aquest dissabte.

Després que epidemiòlegs i diversos experts demanessin aquesta setmana que els estudiants no tornin encara a les aules per tal d'evitar contagis de covid-19, Aragonès ha assegurat que «les escoles són segures» i «un espai de protecció social per als alumnes més vulnerables». A més, ha dit que des del Govern estan «amatents a tota la situació epidemiològica» amb la voluntat de garantir «serveis públics fonamentals com és el de l'educació».

El dirigent d'ERC ha assenyalat que el 99,39% de centres «han continuat fent classe sense haver de tancar» i que quatre de cada cinc alumnes i nou de cada deu professors «no ha hagut de passar ni un sol dia a casa com a causa de la pandèmia». «Per tant, el sistema funciona bé i és un dels grans èxits contra la pandèmia», ha conclòs.

És per això que ha agraït a la comunitat educativa haver-ho «fet possible» i ha reivindicat l'ensenyament com a «un dels pilars» del programa electoral d'ERC, que estan elaborant de cara a les eleccions previstes per al 14 de febrer. «És un dret fonamental que cal preservar sempre», ha afirmat.

tracking