Diari Més

SATSE demana vacunar també per les nits per arribar al 80% de la població immunitzada a l'estiu

El sindicat d'infermeria critica que hi hagi diferents velocitats en l'administració de la vacuna a l'Estat

Una operària de planta inspecciona unes mostres de la xeringa que fabriquen per a administrar la vacuna contra el coronavirus.

vacuna, coronavirus, operària, xeringaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat d'infermeriaSATSEha reclamat aquest divendres que es vacuni tots els dies de la setmana als matins, tardes i fins i tot per les nits, per aconseguir que el 80% de la població a Espanya estigui immunitzada al juliol d'enguany.

En un comunicat, aquesta organització ha considerat aquest divendres que és «inacceptable» que hi hagi diferents velocitats en l'administració de la vacuna en funció de les comunitats autònomes i ha exigit una «actuació eficaç, ràpida i homogènia en el conjunt d'Espanya».

Per això, ha demanat que les conselleries de Sanitat planifiquin les campanyes de vacunació i que aquestes es duguin a terme tots els dies de la setmana, inclosos festius, matí, tarda i nit, i que es doti de suficient personal d'infermeria.

També ha reclamat la creació a tota Espanya d'equips mòbils d'infermeria per desplaçar-se i vacunar a residències, centres sociosanitaris i, en un futur pròxim, a les grans empreses.

Aquests equips haurien d'estar integrats per tres infermeres perquè, a més d'administrar les vacunes, es registrin totes les dades de les persones vacunades i la part administrativa del procés.

En aquest sentit, ha demanat que es contracti a totes les professionals d'infermeria necessàries i que, «en el cas que a l'administració se li esgotin les possibilitats de contractació de nous professionals, es proposi aquesta tasca amb caràcter voluntari a la plantilla existent, rebent el reconeixement econòmic corresponent».

Aquest sindicat ha recordat que la lentitud en el desenvolupament de la campanya de vacunació «és atribuïble als governs autonòmics», que són els encarregats de l'administració de la vacuna a la població.

Ha rebutjat que es destinin recursos públics a la sanitat privada per a dur a terme la vacunació, com ha anunciat que té intenció de fer la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Segons el parer deSATSE, arribar al 80% de la població vacunada al juliol d'enguany «ha de ser l'objectiu prioritari per a totes les administracions sanitàries competents» i ha insistit a reclamar tots els recursos humans i materials suficients per aconseguir-lo.

«La vacunació és primordial per acabar amb aquesta greu malaltia», ha considerat el sindicat, que ha fet una crida al conjunt de la societat perquè no rebutgi la vacuna, «una vegada constatada la seva eficàcia per part dels experts i organismes competents».

tracking